Butik / Værksted/ Events/ Webshop

Blog
Gips bruges til brækkede ben og...mad!!
24.06.2017

...Næ vel?!...Men det gør man altså!

Den mærkelige og det-ville-jeg- nok-helst-IKKE-vide information står på www.geocenter.dk (Geocenter Danmark)

"Gips bliver brugt i vid udstrækning som tilsætningsstof i fødevarer. I den sammenhæng hedder det E 516 eller calciumsulfat, og bliver brugt som surhedsregulerende middel, konsistensmiddel, emulgator, fortykningsmiddel, fugtighedsbevarende middel, fyldemiddel, geleringsmiddel, modificeret stivelse, stabilisator og anti-klumpningsmiddel i alt fra mælkeprodukter til piller. "

Men bare rolig!  - Gips er et naturligt mineral (mineraler er uorganiske stoffer med krystalstruktur. Køkkensalt er også et mineral) Man har bl.a fundet det på Grønland.

Gips bruges mange andre steder. F.eks i byggebranchen. Væggene i dit hus kan være lavet af gipsplader og det vilde er at gips OGSÅ er blevet brugt til at bygge Cheopspyramiden i Egypten for 5.700 år siden. Da blandede de gips i mørtlen! Det er altså både et naturligt og gammelt mineral.

Bondemanden i Frankrig brugte det i 1700-tallet til at forbedre sur jord så blev egnet til at så i.

Se, så ved vi det ... 

Gips er genialt til kreative projekter! 

Gipspulveret opløses i vand og hældes i silikonforme lad dem tørre og vupti så har man sin egne ornamenter. De kan limes på låg eller indgå i et maleri.

Gipsgaze er vildt til at lave masker, lygter og skulpturer se mere her på bloggen eller på vores hjemmeside www.hultertbulter.dk. 

 

 

 

Herunder ser du to helt forskellige skulpturer lavet efter samme metode. Gipspulver blandet op med vand. Gips er som skrevet meget hurtigt tørrende, men det kan bearbejdes bagefter. Disse to produkter lavet i gips er produceret i vores værksted. 

Kommentarer (0)

Skriv en kommentarMød os på: 

 

   hultertbulter i Kgs. Lyngby, Hovedstaden, DK på Houzz

Nyhedsbrev

hulterTbulter I/S, Bagsværd Hovedgade 83, 2860 Bagsværd, info@hultertbulter.dk
Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk