kreative materialer til kreative sjæle!  

Julekalender 2017


juleaften

Brev fra Julemanden.

Juhuuu i dag er det juleaften. Jeg glæder mig til i aften så skal jeg julehygge med julemor og alle nisserne. Det er så skønt at vi fik klaret alle gaverne til alle de søde børn i verden. Jeg vil sige dig en stor tak for at du hjalp mig med at bygge nisseværkstedet.

 

Jeg håber du får nogle fine gaver i aften under juletræet. Husk at du kan hygge dig med nisseværkstedet hvis det er svært at vente.

GLÆDELIG JUL

Julemanden.23 december

Brev fra Julemanden.

Jeg er så spændt i dag, det kilder i maven, for i aften pakker jeg den store kane og flyver ud med alle gaverne til børnene.

Sent i aften flyver jeg afsted med alle rensdyrerne og forrest flyver rudolf og lyser med sin røde næse så jeg kan finde vej i mørket. Kender du sangen om Rudolf med den røde tud ?

Mange Julehilsner 

Julemanden.22 december

Brev fra julemanden.

Så nu er der ikke lang tid tilbage inden juleaften. Jeg er så glad i dag for jeg har været ovre i på pakkelagret og se alle de julegaver der er pakket flot ind og klar til alle de artige børn:

Jeg bliver altid i så godt humør når jeg ser det store pakkebjerg. Jeg har kigget i den store julemandsbog, og det ser ud til at vi når at få alle gaverne klar til børnene. 

Mange gavehilsner 

Julemanden.21 december

Brev fra Julemanden.

Uhm hvor her dufter godt iværkstedet i dag. Der bliver lavet de skønneste julegodter i julemors køkken. Nisserne der bliver helt fjollede af den duft.

De løber rundt og synger og danser mens de arbejder. Nisserne ved godt at når de er færdige med arbejdet i aften, så holder vi slikfest og de får lov til at smage på godterne.

De sødeste julehilsner 

Julemanden.20 december

Brev fra julemanden.

Det er store stigedag i værkstedet. Nisser er maget små, og for at de kan nå alting skal de altid have en stige i nærheden. Så hvert år den 20 december skal stigerne males og laves hvis de er gået i stykker.

 I julemandens værksted er der mange stiger, så det tager fra tidligt morgen til sen aften, men så kan de også holde et helt år mere. 

Mange julehilsner 

Julemanden.19 december

Brev fra Julemanden.

I dag har nissebørnene været i skoven og samle smukke grandgrene til at pynte med i værkstedet. De har også samlet nogle til dyrerne der elsker at gumle i dem.

Når nissebørnene samle gran, tager det meget lang tid, for der skal også lige være tid til gemmeleg og året kæmpe sneboldskamp, og når de kommer hjem står julemor med kakao.

Sneboldshilsen 

Julemanden18 december

Brev fra Julemanden.

I dag er der kommet nye kælke til julemandes værksted. Kælkene er i nisse størrelse, for nisserne bruger dem når de skal transportere alle de færdige gaver over gårdspladsen til julemandslageret.

Ovre på julemandslageret bliver gaverne pakket i de magiske sække så de kan komme med på min kane når jeg skal aflevere dem til hele verdens børn.

Glædelig gavehilsen 

Julemanden.17 december

Brev fra Julemanden.

I dag er en rigtig festdag, fori dag er der gang i Julemandens bolchekogeri. Det er julemor der sammen med nisserne er i gang med at lave slikstokke.

Når første omgang er lavet får alle niserne en i munden og så går de rundt og smasker hele dagen. Alle nisser elsker denne dag. Resten af slikstokene bliver hængt op til pynt.

Mange jule-smaske hilsner 

Julemanden.16 december

Brev fra Julemanden

I dag har vi fået de fineste træfigurer fra træværkstdet. Vi har malet dem i flotte faver og har pyntet op med dem både indenfor og udenfor.

 

Det smukke træpynt er lavet af træet fra det juletræ som vi havde sidste år i værkstedet, på den måde pynter det jo igen i år. Jeg holder så meget af julepynt.

Mange julehilsner

Julemanden15 december

Brev fra Julemanden.

Nisseassistenten Nullenisse kom hjem fra sin rejse ud og kigge på menneskenes jul. Han er under oplæring i værkstedet for juletraditioner. Juletraditioner er noget som vi gør hver år når det er jul.

Nullernissen skulle faktisk have været hjemme 1 december, men han hyggede sig så meget hos menneskene at han glemte tiden. Vi er glade for han er hjemme nu.

Nullernisse hilsen

Julemanden.14 december

Brev fra Julemanden.

I dag har vi fået juletræet op i julemandens værksted. Træet er kæmpe stort og det er ikke helt let for de små nisser at få det op og stå.

Det er bestemt heller ikke let at pynte træet,når man som nisserne kun kan nå de nederste grene på træet. Julemor er heldigvis flink til at løfte de små nisser. I kan tro træet strålede da det blev færdigt.

Glædelig juletræs hilsen

Julemanden.13 december

Brev fra julemanden.

I dag er det Luciadag. Jeg elsker Luciadag, der er så mange smukke optog. Hos os slukker vi alle maskiner og alt lyset, og alle står helt stille. 

De små nissebørn kommer genne værkstedet med alle de smukke lys, mens de syneger så smukt. Har du også set Luciaoptog i dag ?

Glædelig Luciadag hilsen

Julemanden12 december

Brev fra julemanden

Så for søren i dag bliver der bundet julekranse til den helt store guldmedalje. Først har vi hentet en masse gran i granskoven, derefter bliver de pyntet med sløjfer og perler.

 

Alle dørerne i julemandebs værksted skal have en smuk krans og så dufter det så dejligt af jul. Her du også fået lavet en flot krans i dag.

Mange julehilsner 

Julemanden11 december

Brev fra julemanden.

I dag er der gang i bageriet. Der bliver bagt smukke julekager til at hænge op overalt i julemandens værksted. De er så dejlige at gå og kigge på og alle nisserne bliver i så godt humør af den søde duft fra julefigur kagerne.

 

Nisserne bliver så glade at de begynder at synge, og når nisserne synger ved vi at julen er på vej.

Mange søde julehilsner 

Julemanden.10 december

Brev fra julemanden

Den 10 december er stor gulvtæppedag i nisseværkstedet.Alle de fine gylvtæpper skal vaskes og repareres så nisserne har noget godt og blødt at stå på.

Alle vores fine gulvtæpper er lavet af den dygtige vævenisse, som selv sidder ved den store væv og væver dem i de smukkeste farver. Jeg har fået et nyt i år foran min storelænestol

Mange julehygge hilsner

Julemanden9 december

Brev fra julemanden.

Sikke en travl dag i dag. Alle gavemaskinerne de arbejder der ud af. De laver så mange gaver at jeg tror vi når alle ønsker til jul.

 

Jeg glæder mig så meget til kanen skal fyldes med gaver og jeg skal flyve afsted med  rensdyrerne og alle gaverne til alle de artige børn.

Mange gave hilsner 

Julemanden.8 december

Brev fra julemanden.

I dag starter de nye nisseassistenter i værkstedet. Det er altid hyggeligt i værkstedet når de nye assistenster kommer alle glæder sig til lære dem hvad de kan. Assistenterne skal gennem alle værksteder og prøve det hele inden de finder deres helt specielle plads.

 

Men de starter altid i bageriet hos julemor hvor de får kager og varm kakao, for de har rejst langt og er kolde og sultne.

Mange julehilsner 

Julemanden.7 december

Brev fra julemanden.

I dag driller en af gavemaskinerne. Maskinnissen er på sagen. Men der kan jo være så meget i vejen med sådan en maskine. Der findes en masse dimser inden i, men hvilken en er der mon noget galt med ?

 

Maskinnissen løber rundt og prøver med alt muligt værktøj, men så lige pludselig kommer han i tanke om at den ikke har fået sin brunkage. Nu er maskinen glad og kører i fuld fart.

Mange brunkage hilsner 

Julemanden6 december

Brev fra Julemanden

I dag starter pakkeriet op, det er der hvor alle pakkenisserne arbejder. Pakkenisserne er verdens bedste til at pakke gaver ind til alle de artige børn.

 

på pakkeriet arbejder alle, også alle nissehundene giver en hånd med. Hundene elsker børn, og de glæder sig altid til at hjælpe til.Kan du også lide at pakke gaver ind?

Glædelig pakkedag fra 

Julemanden.5 december

Brev fra Julemanden.

Uhhh!-Hvor er det blevet koldt, det betyder at alle nisser skal have nyt hø i træskoene. Alle nissebørnene hjælper hønisserne med at samle hø, men så lige pludselig sker der det, der altid sker når nissebørnene samler hø.

Først er der høkamp og derefter leger de gemmeleg i høet, og det er så godt for det skaber den helt pefekte julestemning og så køre gavemaskinerne rigtigt godt. En skøn dag i julemandens værksted.

En stor julehilsen 

Julemanden.4 december

Brev fra Julemanden.

Så for Søren!- I dag er Julemor meget skrap. For i dag  skal nisserne Tut og Tot vaske alle vinduerne i hele julemandens værksted og det gider de ikke. Julemor løber rundt efter dem med sin kagerulle mens hun råber at de ingen grød får, hvis de ikke vasker vinduerne så hun kan se alle de smukke stjerneskud.

 

Så kan det nok være at de fik vasket vinduer! Hvordan går det i det i dit værksted?- har du fået vinduerne op at sidde?

Mange julehilsner

Julemanden3 december

Brev fra Julemanden.

Den 3. decmber er en af de bedste dage på året. Det er på denne dag alle rensdyrerne går i skarp træning til at de skal flyve afsted med alle børnenes gaver til juleaften. De har gået og hygget sig hele året og spist lidt for meget så de skal træne hårdt for at blive klar til den store flyvetur rundt i hele verden.

 

Rudolf synes altid det er så koldt, så julemor har strikket vanter og halstørklæde til ham, han er jo meget vigtig da hans næse skal lyse så jeg kan finde vej på min kanetur... Kender du den om Rudolf?

Mange julehilsner 

Rudolf og Julemanden2 december

Brev fra Julemanden,

I dag har alle nisserne været ude og samle snebolde, vores gavemaskiner kører selvfølgelig på snebolde og en enkelt brunkage en gang i mellem. Der skal bruges rigtgt mange snebolde for at holde alle gavemaskinerne i gang.

 

Maskinpasser-nissen Nissepot er den der sørger for at maskinerne kører dag og nat og han sender altid alle ud for at samle snebolde den 2 december. Når hele den store lade er fyldt med snebolde er der varm kakao til alle.

Mange travle julehilsner

Julemanden1 december

Brev fra julemanden.

Jeg er julemanden og jeg vil gerne sige dig tak, for at du vil bygge en afdeling af julemandens værksted. I år er der så mange artige børn, der skal have opfyldt deres julegaveønsker, og derfor er det umuligt at nå, uden de små nye nisseværksteder. 

Fordi du hjælper mig vil jeg udnævne dig som JULEHJÆLPER, og for at du kan komme i den helt rigtige værkstedsjulestemning, vil jeg hver dag skrive og fortælle om alle julerierne i mit eget julemandsværksted.

Mange julehilsner

Julemanden.

float:left#width:25

Bemærk denne vare er UDSOLGT

Vi præsentere:

Nisse-assistenterne!

Julemanden må have hjælp så derfor skal vi lave et ekstra nisseværksted!  

Den hyggeligste gavekalender!

Det hedder et diorama når man har en lille scene som indeholder et miniature univers. Derfor kalder vi kalenderen for diorama-julekalender. 24 gaver som langsomt gennem december opbygger et lille univers. Kalenderen indeholder en lyskæde som vil oplyse scenen og sprede julehygge.

Kalenderen kommer i en pakke med 24 indpakkede gaver med numre på og i hver pakke ligger der det der skal bruges hver dag samt en lille besked og vejledning om dagens opgave.

Anbefalet alder: 7 -12 år (mindre børn kan også være med sammen med deres forældre) 

Dioramaet måler i opstillet stand ca. 17 x 10 cm. 

550,00 DKK

Diorama-julekalender


Mød os på: 

 

   hultertbulter i Kgs. Lyngby, Hovedstaden, DK på Houzz

Nyhedsbrev

Hjemmeside fra e-hjemmeside.dk